Prolijf massagetherapie

Massages

Klassieke massage

Spierontspanning

Door de aandachtige knedingen van spieren en het bindweefsel en strijkingen wordt de spierspanning, bloedsomloop en stofwisseling van jouw lichaam positief beïnvloed. Ervaar waar je spanning en ontspanning voelt.

Energetische massage

Energie weer laten stromen

Een ongehinderde energiestroom zorgt ervoor dat je je in balans en ontspannen voelt. Een verstoorde energiebalans kan klachten veroorzaken. Voel en ontdek de energiebalans in jouw lichaam.

Voetreflex massage

Uit je hoofd, in je lijf

Onze voeten zijn een afspiegeling van het hele lichaam; de reflexzones op je voeten staan in contact met je lichaamsdelen, spieren en organen. Door het stimuleren van de reflexpunten op je voeten word je hele lichaam aangeraakt en kan je voelen wat aandacht vraagt.

Holistische pulsing

Zacht in beweging

Met een wiegende beweging wordt jouw lijf in een natuurlijke ritmische beweging gebracht. Het lichaam neemt het ritme over en brengt je terug naar een ontspannen natuurlijke staat van zijn. Voel hoe alles in jouw lijf met elkaar verbonden is.

Bindweefsel massage

Onderhuids signaal

Jouw huid staat via het zenuwstelsel in verbinding met organen, spieren en botten. Onbalans op een dieper gelegen niveau kan zich reflecteren in de huid. Tijdens de massage wordt je huid zachtjes opgepakt en met langzame bewegingen gerold. Voel wat er zich onderhuids afspeelt.

Chakra massage

Bewust van je energie

Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Bij een chakramassage wordt aanraking gebruikt om je aandacht bij het energiecentrum te brengen waardoor je je bewust kan worden van wat er speelt, waar er blokkades zijn en waar het stroomt.

Focussen

Luisteren naar jouw gevoel

Focussen is aandacht geven aan een gevoel in je lichaam, aan “iets” van binnen dat nog vaag is. Als je bij dat “iets” zonder oordeel aandachtig stil staat, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Zo kan er op een dieper niveau verandering kan komen: je lijf weet zelf hoe dat moet.

Triggerpoints

Knopen ontwarren

Een triggerpoint is een spierknoop, waarin zich afvalstoffen hebben opgehoopt en daardoor pijn veroorzaken, lokaal of in relatie met andere plekken in het lichaam. Voel wat contact maken met deze zere plek doet met jou.

Jongeren massage

Jong geleerd

Doel van deze massage is om de jongere het gevoel geven dat het goed is zoals het is. Met aandacht en in alle rust kan de jongere voelen en bewust worden van wie hij of zij is.